S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

 

 

 







 

 

 

 
 

 

NOVINKY

arr3arr3ZMENA PREPRAVNEJ SPOLOČNOSTI A POPLATKU ZA DOBIERKUVážení zákazníci, neustále sa snažíme zdokonaľovať naše služby, aby bolo pre Vás nakupovanie na... arr3ZMENA PRI PLATBÁCH OD 01.02.2016 - ÚČET V TVARE IBANTáto informácia sa týka každého nášho zákazníka,  ktorý si pri objednávaní tovaru zvolí spôsob... arr3DopredajPre vysvetlenie: U produktov, u ktorých je dostupnosť uvedená ako " dopredaj - končí výroba (o... arr3Zasielame kuriérom DPDMilí naši zákazníci,v rámci skvalitňovania našich služieb sme pre Vás pripravili ďalšiu skvelú... arr3Pošlite nám Váš príbeh    Podeľte sa s nami o Váš príbeh a skúsenosti, ako sa Vám vďaka prírodným produktom a iným...

NAJPREDÁVANEJŠÍ


Úvod » Himálajske / ajurvédske čaje

Himálajske / ajurvédske čaje

O HIMÁLAJSKYCH ČAJOCH.

Pôsobenie ajurvédskych bylín

Himalájskym bylinám sa už po celé storočia pripisuje liečivá moc pri mnohých zdravotných problémoch. Sú základom tradičného ajurvédského lekárstva, ktoré ich používa v najrôznejších kombináciách. Každá bylina má mnohostranné pôsobenie, preto záleží na presnom pomere zmiešania, aby sa posilnil, alebo obmedzil ich špecifický účinok.

Himalájske ajurvédske bylinné čaje sú jedinečnou kombináciou týchto storočiami preverených bylín a ich liečivých účinkov. Výrazne prispievajú k obnoveniu telesných a duševných síl – harmonizujú telesné funkcie, podporujú  látkovú výmenu, prispievajú k lepšiemu tráveniu i vyprázdňovaniu a regenerujú telesné tkanivá. Ich špecifické účinky pri pravidelnom používaní priaznivo pôsobia na náš celkový zdravotný stav.

Výroba bylinných čajov

Dokonalá znalosť a zber liečivých bylín a korenín je súčasťou každodenného života tisícov ľudí žijúcich v horských oblastiach na úpätí Himalájí. Príprava ajurvédskych bylinných čajov si tak stále zachováva svoju tradičnú podobu,  ktorú mala v dávnych dobách, keď sa ľudia vydávali na zber vzácnych bylín rastúcich vysoko v Himalájach,  aby z nich potom pripravili liečivé a osviežujúce nápoje zaisťujúce väčšiu odolnosť organizmu a pevné zdravie. I v dnešnej dobe sa stále mnoho ľudí vydáva na dlhú púť do odľahlých končín horských masívov, aby nazbierali divoko rastúce byliny a dopravili ich do údolia, veľakrát len s pomocou svojich jakov a horských kôz.

Ku výrobe himalájskych čajov je použitých viac ako 60 ajurvédských bylín, ktoré sú nazbierané na rozsiahlom území himalájskeho pohoria. Rastliny sa najprv ručne čistia, potom sa spracovávajú ich rôzne časti, ako korene, stonky, kôra, listy, kvety, semená a plody, ktoré sa ďalej drvia a rozomieľajú na jemné časti, aby sa dosiahlo kvalitného a účinného vylúhovania bylinnej zmesi. Takto upravené byliny sú precízne zvážené a v presnom pomere zmiešané podľa pôvodných ajurvédskych receptúr.

Príprava bylinných zmesí

Bylinné zmesi sú pripravované pod prísnou kontrolou nepálskeho ajurvédskeho lekára Dr. Ka Dev Jha, ktorý vyštudoval Štátnu Univerzitu Ajurvédskej Medicíny v Patne a lekársku fakultu na univerzite v Benárase. V šesťdesiatych rokoch pracoval v službách nepálskeho ministerstva zdravotníctva a v rokoch 1971-1997 pôsobil vo fakultnej nemocnici najstaršej ajurvédskej univerzity „Nara Devi“ v Nepále. V súčasnej dobe je spolupracovníkom a poradcom mnohých ajurvédskych lekárskych spoločností.

Usporiadať podľa 
Výrobca  

bežná cena 4,20 EUR

naša cena 3,70 EUR

akcia























PRÍPRAVA AJURVÉDSKYCH ČAJOV

Príprava:

  • Jednu čajovú lyžičku bylinnej zmesi zalejte 250 ml vriacej vody a nechajte minimálne 10 minút vylúhovať
  • Pre zosilnenie zdravotného účinku povarte rovnaké množstvo zmesi 3-5 minúty bez nutnosti ďalšieho lúhovania
  • Doporučené denné dávkovanie: viď. popis u jednotlivých čajov

Príprava a používanie

Himalájske byliny sa tradične nechávajú aspoň 3-5 minút povariť v prípade, že ich používame ako prostriedok k náprave duševných a telesných funkcií organizmu. Takto pripravený odvar má silnejší účinok, jemnejšiu chuť a priaznivo pôsobí na naše trávenie, ktoré je dôležité pre správne vstrebávanie zdraviu prospešných výťažkov z himalájskych bylín. Čaje pijeme ako súčasť denného pitného režimu počas doby trvania zdravotných problémov. Doporučujeme užívať maximálne 2 čaje zároveň. Pijeme vždy oddelene s odstupom jednej hodiny. Pokiaľ ich používame ako preventívny, povzbudzujúci, alebo podporný prostriedok, môžeme nechať byliny iba vylúhovať bez obmedzenej doby používania. Pre lepšiu zdravotnú účinnosť pijeme čaje teplé a pred jedlom. Doporučujeme nepridávať umelé sladidla. V prípade nutnosti dochutíme medom.

Ajurvédska terapia

Každý zdravotný problém má svoju príčinu a svoje prejavy. Zlepšenie zdravotného stavu nedosiahneme iba dočasným odstránením symptómov. Je preto vždy dôležité pozrieť sa hlbšie a odhaliť duševné a telesné súvislosti našich zdravotných problémov. Cieľom ajurvédskej terapie je prevencia proti ochoreniam, liečba príčin chorôb, posilňovanie imunitného systému organizmu a harmonizácia fyzického a duševného zdravia. Jej úspech závisí predovšetkým na našej ochote zmeniť v každodennom živote niektoré doterajšie návyky a stereotypy, ktoré často stoja na počiatku našich zdravotných ťažkostí. Správny postoj, pevná vôľa a odhodlanie vyriešiť svoj ​​zdravotný problém je vždy začiatkom úspechu.

Účinky ajurvédskych čajov

Každý z himalájskych ajurvédských čajov mnohostranne pôsobí na celú radu zdravotných problémov. Pokiaľ je v zozname uvedených viac čajov, znamená to, že daný problém môže mat viac rôznych príčin. Jednotlivý popis každého čaju obsahuje podrobný zoznam účinkov. V priebehu mesačnej bylinnej kúry je dôležité, aby sme dodržovali pravidelný pitný režim. Dávkovanie je uvedené na každom balení.

OTEwNzc