INGREDIENCIE:
ALJAŠSKÁ TRESKA
KORENIE NA RYBY
alebo
BAZALKA
OREGÁNO
TYMIÁN
CITRÓNOVÁ ŠŤAVA ALEBO KôRA
ZELER
POSTUP:
Rybu si okoreníme z oboch strán, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a položíme do zapekacej misy, na ktorej dno sme naliali olivový olej. Navrch každej porcie dáme plátok ghí masla. Pečieme v rúre cca. 20-25 min, pri teplote 160-170°C. Rybka je po upečení štavnatá, nie je vôbec suchá.
Kým sa ryba pečie, uvaríme si zeler, ktorý sme umyli, ošúpali, nakrájali na kocky. Varíme ho v osolenej vode cca. 10-15 min. Pozor, aby sa Vám nerozvaril, mal by byť mierne chrumkavý.
Po polhodine môžeme servírovať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
FOTO ZDROJ: NUTRIMAS.SK