S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

ALJAŠSKÁ TRESKA SO ZELEROM

27.10.2017

ALJAŠSKÁ TRESKA SO ZELEROM

Ryby patria medzi najzdravšie potraviny planéty. Sú plné dôležitých živín ako napríklad proteíny a vitamín D. Mali by sme ich mať na tanieri min. 1-2xtýždenne. Moja príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Väčšinou si stihnem takýto obedík pripraviť ráno ešte pred odchodom do práce. Tak tomu bolo aj dnes (preto tá krabička ;).

INGREDIENCIE:

ALJAŠSKÁ TRESKA

HIMÁLAJSKA SOĽ

OLIVOVÝ OLEJ

GHÍ MASLO

KORENIE NA RYBY

alebo

RÍMSKA RASCA

KORIANDER

BAZALKA

OREGÁNO

TYMIÁN

CITRÓNOVÁ ŠŤAVA ALEBO KôRA

ZELER

 

POSTUP:

Rybu si okoreníme z oboch strán, posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a položíme do zapekacej misy, na ktorej dno sme naliali olivový olej. Navrch každej porcie dáme plátok ghí masla. Pečieme v rúre cca. 20-25 min, pri teplote 160-170°C. Rybka je po upečení štavnatá, nie je vôbec suchá.
Kým sa ryba pečie, uvaríme si zeler, ktorý sme umyli, ošúpali, nakrájali na kocky. Varíme ho v osolenej vode cca. 10-15 min. Pozor, aby sa Vám nerozvaril, mal by byť mierne chrumkavý.

Po polhodine môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

FOTO ZDROJ: NUTRIMAS.SK

MGI5MT