S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

CUKETOVO - SYROVÉ PLACKY

17.07.2017

CUKETOVO - SYROVÉ PLACKY

Blíži sa sezóna tekvičiek, cukiet, baklažánov a dobrý receptík ako zúžitkovať tieto vitamínové bomby sa vždy zíde ;)

 

INGREDIENCIE:

1-2 ks mladá cuketa ( strúhame aj so šupkou)

cca. 150 g syr mozarella ( alebo vegánska náhrada mozarelly pri alergii bielkoviny kravského mlieka )

1 KL himálajska soľ

1-2 vajcia

Na zahustenie 1-2 PL ovsená múka alebo ovsené vločky ( bezlepkové pre celiatikov) - nemusí byť

cesnak, príp. majoránka

mleté čierne korenie

papier na pečenie

 

POSTUP:

Cuketu umyjeme a nastrúhame aj so šupkou nahrubo, pridáme nahrubo nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak, vajce, mleté čierne korenie, majoránku, soľ, ovsenú múku alebo vločky a premiešame. Necháme chvíľu odstáť.

Rúru si predhrejeme na cca. 160-180°C, plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice kladieme na plech menšie kôpky v tvare placiek. Pečieme cca. 15-20 min. dozlatista. Nepotrebujeme žiaden olej, placky sú nadýchané, vôbec nie sú suché. Ak chcete doplniť bielkoviny, tak výborná je kombinácia placiek s tuniakom v olivovom oleji. Môžete servírovať s ľubovoľným šalátom, príp. jogurtovým dressingom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

NDliNGV