INGREDIENCIE:
1-2 ks mladá cuketa ( strúhame aj so šupkou)
cca. 150 g syr mozarella ( alebo vegánska náhrada mozarelly pri alergii bielkoviny kravského mlieka )
1 KL himálajska soľ
1-2 vajcia
Na zahustenie 1-2 PL ovsená múka alebo ovsené vločky ( bezlepkové pre celiatikov) - nemusí byť
cesnak, príp. majoránka
mleté čierne korenie
papier na pečenie
POSTUP:
Cuketu umyjeme a nastrúhame aj so šupkou nahrubo, pridáme nahrubo nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak, vajce, mleté čierne korenie, majoránku, soľ, ovsenú múku alebo vločky a premiešame. Necháme chvíľu odstáť.
Rúru si predhrejeme na cca. 160-180°C, plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice kladieme na plech menšie kôpky v tvare placiek. Pečieme cca. 15-20 min. dozlatista. Nepotrebujeme žiaden olej, placky sú nadýchané, vôbec nie sú suché. Ak chcete doplniť bielkoviny, tak výborná je kombinácia placiek s tuniakom v olivovom oleji. Môžete servírovať s ľubovoľným šalátom, príp. jogurtovým dressingom.
Prajeme Vám dobrú chuť!