INGREDIENCIE:
300ml vody
1PL olivového oleja (+cesnak)
1KL jablčného octu
1KL rasce ( semená - konopné, ľanové, tekvicové, slnečnicové, chia semená )
hrsť ovsených vločiek
hrsť ovsených otrúb
2-3PL psyllium
1KL himálajskej soli
1KL trstinového cukru al. medu (al. 1PL trstinovej melasy)
480g múky - z toho:
200g hladkej pšeničnej múky T650 alebo 200g bielej špaldovej múky + 180g celozrnnej špaldovej múky hladkej
80g celozrnnej ražnej múky + 20g múky z hroznových jadier
3ks v šupke uvarených zemiakov - ošúpať a popučiť vidličkou
1 bal. sušeného droždia
POSTUP:
Pečenie v domácej pekárni:
Najskôr pridávame tekuté suroviny, potom sypké. Pečieme v domácej pekárničke na programe KLASIK.
Dobrú chuť!
PS: Múky a ich pomery sa dajú rôzne obmieňať, môžete smelo experimentovať s múkou ovsenou, tapiokovou, mandľovou, nopálovou atď.
Pestrú ponuku múk nájdete TU.
Postupne každá gazdinka príde na svoj "grif".