S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

DOMÁCI ZEMIAKOVO - ŠPALDOVÝ CHLIEB

06.05.2017

DOMÁCI ZEMIAKOVO - ŠPALDOVÝ CHLIEB

Náš naobľúbenejší domáci chlebík - zemiakový so špaldovou, ražnou múkou a múkou z hroznových jadier.

 

INGREDIENCIE:


300ml vody

1PL olivového oleja (+cesnak)

1KL jablčného octu

1KL rasce ( semená - konopné, ľanové, tekvicové, slnečnicové, chia semená )

hrsť ovsených vločiek

hrsť ovsených otrúb

2-3PL psyllium

1KL himálajskej soli

1KL trstinového cukru al. medu (al. 1PL trstinovej melasy)

480g múky - z toho:

200g hladkej pšeničnej múky T650 alebo 200g bielej špaldovej múky + 180g celozrnnej špaldovej múky hladkej
80g celozrnnej ražnej múky + 20g múky z hroznových jadier

3ks v šupke uvarených zemiakov - ošúpať a popučiť vidličkou

1 bal. sušeného droždia

 

POSTUP:


Pečenie v domácej pekárni:
Najskôr pridávame tekuté suroviny, potom sypké. Pečieme v domácej pekárničke na programe KLASIK.
Dobrú chuť!


PS: Múky a ich pomery sa dajú rôzne obmieňať, môžete smelo experimentovať s múkou ovsenou, tapiokovou, mandľovou, nopálovou atď.
Pestrú ponuku múk nájdete TU.
Postupne každá gazdinka príde na svoj "grif".

 

 

YjA1Yj