S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

FIT KOLÁČ Z OVSENÝCH VLOČIEK S TVAROHOM A SLIVKAMI

26.11.2017

FIT KOLÁČ Z OVSENÝCH VLOČIEK  S TVAROHOM A SLIVKAMI

Keď si prvýkrát upečiete tento koláč, určite sa stane Vaším obľúbeným ;) Tak tomu je aj u nás...

INGREDIENCIE:

150 G JEMNÝCH OVSENÝCH VLOČIEK

120 G CELOZRNNEJ HLADKEJ ŠPALDOVEJ MÚKY

100 G TRSTINOVÝ ALEBO KOKOSOVÝ CUKOR

120 G MASLA ALEBO GHEE MASLA / príp. kokosový olej

1 KL KYPRIACEHO PRÁŠKU VÍNNY KAMEŇ alebo sódy bikarbóny

1 KL CEJLÓNSKEJ ŠKORICE

ŠTIPKA HIMÁLAJSKEJ SOLI

1 POPUČENÝ BANÁN/POSTRÚHANÉ JABLKO

+ NA POSYPANIE VLAŠSKÉ ORECHY, MANDLE PLÁTKY

 

PLNKA:

300 G MäKKÉHO TVAROHU

60 G KOKOSOVÉHO CUKRU

2 PL RUMU (nemusí byť)

ŠTIPKA BOURBUNSKEJ VANILKY, CEJLÓNSKEJ ŠKORICE

1 KL CITRÓNOVEJ KôRY

1 VAJCE

OVOCIE PODĽA VLASTNÉHO VÝBERU - SLIVKY, MARHULE, ĎATLE a pod.

 

POSTUP:

Zmiešame si zvlášť sypké a tekuté suroviny (okrem banánu), spojíme do kompaktnej hmoty. 1/3 hmoty si odložíme na mrveničku navrch koláča, do nej pridáme popučený banán a posekané vlašské orechy.

Zvyšnú hmotu natlačíme do tortovej formy (priemer cca. 25-26cm), ktr. sme vystlali papierom na pečenie alebo vysypali masťou a múkou.

Plnku si pripravíme zmiešaním uvedených surovín, vylejeme ju na spodné cesto.

Na plnku poukladáme ovocie a vrch posypene odloženou hmotou ako mrveničku.

Pečieme v predhriatej rúre cca. 40 min. pri teplote 160-170 °C.

Koláčk je sladký tak akurát, no pri servírovaní môžeme dozdobiť napr. datľovým alebo javorovým sirupom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 PRED PEČENÍM

 

PO UPEČENÍ ( lepšie sa krája vychladnutý)

 

 

Foto zdroj: Nutrimas.sk

YjFkMD