INGREDIENCIE:
300 -400 G MRAZENÝ HRÁŠOK
1-1,5L VODY
1 PL BAZALKOVÉ PESTO
1 KL HIMÁLAJSKA SOĽ
MLETÉ ČIERNE KORENIE
1KL GHÍ MASLO
CINTRÓNOVÁ ŠŤAVA
Na dochutenie:
LAHôDKOVÉ DROŽDIE ALEBO VEGÁNSKY PARMEZÁN
alebo
MANDĽOVÉ PLÁTKY
POSTUP:
Do vriacej vody pridáme hrášok, bazalkové pesto, soľ, korenie a varíme cca. 15-20 min. Ku koncu varenia pridáme 1 lyžičku ghí masla, alebo obyčajného, poctivého kravského masla a citrónovú šťavu podľa chuti. Osobne ešte dochucujem lahôdkovým droždím, príp. mojím obľubeným vegánskym parmezánom, ktorý si vyrobíte aj doma zmixovaním lahôdkového droždia ( niektorí ho poznáte pozd názvom TEBI droždie), kešu orechov a himálajskej soli.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdroj: https://macingova.sk/recept/hrachova-polievka/
Foto zdroj: Nutrimas.sk