S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

JABLKOVO - MRKVOVÝ KOLÁČ BEZ MÚKY

06.05.2017

JABLKOVO - MRKVOVÝ KOLÁČ BEZ MÚKY

Aj u Vás doma máte tradíciu, po nedeľnom obede si pomlsať na chutnom koláčiku? My Vám ukážeme, že sa to dá bez výčitiek a zdravo...pokiaľ trpíte intoleranciou mlieka, múky, laktózy alebo ste celiatik, tento koláčik si určite niekedy upečte. Je štavnatý, ingrediencie aj množstvo sa dajú obmieňať podľa vkusu či chute...

 

INGREDIENCIE:

jablká

mrkva (cca. 3ks)

vlašské orechy ( príp. mandle, pomleté cca. 150-200g)

kokosový cukor ( dodá karamelovú chuť, al. med)

2 vajcia

štipku mletej cejlónskej škorice

maslo na vymastenie nádoby na pečenie (ALSAN al. kokos. olej)

pohánkové vločky na vysypanie ( al. ovsené - v prípade bezlepkovej diéty bezlepkové)

Na zahustenie môže (ale nemusí) byť gaštanová/ pohánková/ mandľová múka, jablčná vláknina.

 

 

POSTUP:

Všetko spolu vymiešame a dáme piecť na cca. 40-50 min. pri 170°C.

Na servírovanie môžeme použiť:


ryžová smotana

ďatľový sirup

sirup z kokosových kvetov

YjIyZGRi