S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

KARFIOLOVÉ HALUŠKY S BRYNDZOU A TEMPEHOM " KARFUŠKY"

31.08.2017

KARFIOLOVÉ HALUŠKY S BRYNDZOU A TEMPEHOM " KARFUŠKY"

Keď sa povie halušky, väčšina z nás si predstaví naše tradičné jedlo - s bryndzou a opečenou slaninkou... Hm, sú také mňam, no ale aj ťažšie stráviteľné a povedzme si rovno, aj vysoko kalorické...Ak chcete ľahšiu variantu, vhodnú aj pri redukčnej diéte, siahnite po karfiole a výsledok Vás pozitívne prekvapí...

INGREDIENCIE:

1 menší karfiol

200-300g bryndze

1 téglik kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 ks údený tempeh

štipka himálajskej soli

kokosový olej

pažítka

 

POSTUP:

Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Medzitým si v miske rozmiešame bryndzu s kyslou smotanou (jogurtom). Na panvici si na kokosovom oleji opečieme na kocky nakrájaný údený tempeh. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, príp. pokrájame na menšie kúsky, ktoré tvarom pripomínajú halušky, zmiešame s bryndzou a posypeme údeným tempehom (namiesto slaninky) a pažítkou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

NTNiZmU