S cieľom uľahčiť používateľom používanie našej webovej stránky, využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webu. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
Ok
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v našom online obchode, plnom dobrôt výberovej kvality, domácej a ručnej výroby, pre zdravie, krásu, relax a najmä pre potešenie.

KARFIOLOVÉ HALUŠKY S BRYNDZOU A TEMPEHOM " KARFUŠKY"

31.08.2017

KARFIOLOVÉ HALUŠKY S BRYNDZOU A TEMPEHOM " KARFUŠKY"

Keď sa povie halušky, väčšina z nás si predstaví naše tradičné jedlo - s bryndzou a opečenou slaninkou... Hm, sú také mňam, no ale aj ťažšie stráviteľné a povedzme si rovno, aj vysoko kalorické...Ak chcete ľahšiu variantu, vhodnú aj pri redukčnej diéte, siahnite po karfiole a výsledok Vás pozitívne prekvapí...

INGREDIENCIE:

1 menší karfiol

200-300g bryndze

1 téglik kyslej smotany alebo bieleho jogurtu

1 ks údený tempeh

štipka himálajskej soli

kokosový olej

pažítka

 

POSTUP:

Karfiol uvaríme v osolenej vode do mäkka. Medzitým si v miske rozmiešame bryndzu s kyslou smotanou (jogurtom). Na panvici si na kokosovom oleji opečieme na kocky nakrájaný údený tempeh. Uvarený karfiol rozoberieme na ružičky, príp. pokrájame na menšie kúsky, ktoré tvarom pripomínajú halušky, zmiešame s bryndzou a posypeme údeným tempehom (namiesto slaninky) a pažítkou.

Prajeme Vám dobrú chuť!

NjJjNWRlY