INGREDIENCIE
CESTO:
1 HRNČEK JEMNÝCH OVSENýH VLOČIEK
1/2 HRNČEKA OVSENEJ MÚKY ( POHÁNKOVEJ, MANDĽOVEJ, ORECHOVEJ) alebo pomleté vlašské orechy
1 VEĽKÉ NASTRÚHANÉ JABLKO
2 CELÉ VAJCIA
2 PL SLADIDLA ( brezový, kokosový cukor, stévia - podľa vlastného výberu )
1/2 - 1 HRNČEK MLIEKA ( osobne rada používam rastlinné "mlieka" NUTTERY, konkrétne " mandľový raj")
1/2 PRÁŠKU DO PEČIVA BEZ FOSFÁTOV alebo 2 KL VÍNNEHO KAMEŇA
TVAROHOVÁ PLNKA:
250G HRUDKOVITÉHO TVAROHU
1-2 PL SLADIDLA
2 ŽĹTKA
BOURBONSKÁ VANILKA
CITRÓNOVÁ KÔRA
1 PL MASLA
SNEH:
2 BIELKA
2 PL SLADIDLA
50G MLETÝCH ORECHOV
POSTUP:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko a ďalšie suroviny, vymiešame. Vylejeme do menšej formy ( buď do okrúhlej tortovej alebo na plech menších rozmerov), ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou ( celiatici bezlepkovou).
Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, ktorú si urobíme zmiešaním ingrediencií a navrh nanesieme vyšlahaný sneh s curkom a orechami.
Všetko spolu pečieme v predhriatej rúre pri 180°C cca. 20-25 min. ( musíte odhladnúť podľa svojej rúry a formy * vyššie koláče musíte piecť od mličko dlhšie).
Tento koláčik sa dá pripraviť na naozaj veľa spôsobov, na cesto môžete napríklad nastrúhat jablká, alebo na tvarohovú plnku poukladat slivky či iné ovocie, do cesta môžete pridať rôzne druhy orechov, plnku makovú, orechovú atď.
Koláčik nie je presladený, je výborný napr. na raňajky alebo rýchlu desiatu či olovrant alebo aj na cesty.
Budeme radi, keď sa necháte inširovať a receptík vyskúšate a pošlete nám foto, ktoré radi zverejníme.
Nezabudnite nás označiť #nutrimas alebo @nutrimas_sk na Facebooku či Instagrame:
Želáme Vám dobrú chuť!