S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v našom online obchode, plnom dobrôt výberovej kvality, domácej a ručnej výroby, pre zdravie, krásu, relax a najmä pre potešenie.

OVSENÝ KOLÁČ S TVAROHOM A ORECHAMI

17.02.2020

OVSENÝ KOLÁČ S TVAROHOM A ORECHAMI

Tento koláčik patrí medzi moje obľúbené, pretože sa dá upraviť na viac spôsobov a zakaždým chutí inak a skvelo. Ak použijete bezlepkové ovsené vločky, pochutnať si na ňom môžu aj celiatici. Obsahuje minimum cukru.

INGREDIENCIE

CESTO:


1 HRNČEK JEMNÝCH OVSENýH VLOČIEK
1/2 HRNČEKA OVSENEJ MÚKY ( POHÁNKOVEJ, MANDĽOVEJ, ORECHOVEJ) alebo pomleté vlašské orechy
1 VEĽKÉ NASTRÚHANÉ JABLKO
2 CELÉ VAJCIA
2 PL SLADIDLA ( brezový, kokosový cukor, stévia - podľa vlastného výberu )
1/2 - 1 HRNČEK MLIEKA ( osobne rada používam rastlinné "mlieka" NUTTERY, konkrétne " mandľový raj")
1/2 PRÁŠKU DO PEČIVA BEZ FOSFÁTOV alebo 2 KL VÍNNEHO KAMEŇA

TVAROHOVÁ PLNKA:

250G HRUDKOVITÉHO TVAROHU
1-2 PL SLADIDLA
2 ŽĹTKA
BOURBONSKÁ VANILKA
CITRÓNOVÁ KÔRA
1 PL MASLA

SNEH:

2 BIELKA
2 PL SLADIDLA
50G MLETÝCH ORECHOV

POSTUP:

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme mlieko a ďalšie suroviny, vymiešame. Vylejeme do menšej formy ( buď do okrúhlej tortovej alebo na plech menších rozmerov), ktorú sme vopred vymastili a vysypali múkou ( celiatici bezlepkovou).
Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku, ktorú si urobíme zmiešaním ingrediencií a navrh nanesieme vyšlahaný sneh s curkom a orechami.
Všetko spolu pečieme v predhriatej rúre pri 180°C cca. 20-25 min. ( musíte odhladnúť podľa svojej rúry a formy * vyššie koláče musíte piecť od mličko dlhšie).

Tento koláčik sa dá pripraviť na naozaj veľa spôsobov, na cesto môžete napríklad nastrúhat jablká, alebo na tvarohovú plnku poukladat slivky či iné ovocie, do cesta môžete pridať rôzne druhy orechov, plnku makovú, orechovú atď.
Koláčik nie je presladený, je výborný napr. na raňajky alebo rýchlu desiatu či olovrant alebo aj na cesty.

Budeme radi, keď sa necháte inširovať a receptík vyskúšate a pošlete nám foto, ktoré radi zverejníme.
Nezabudnite nás označiť #nutrimas alebo @nutrimas_sk na Facebooku či Instagrame:

Želáme Vám dobrú chuť!

MGEyODI