S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

PEČENÁ ZELENINA SO ŠOŠOVICOVÝM HAMBURGEROM

08.11.2017

PEČENÁ ZELENINA SO ŠOŠOVICOVÝM HAMBURGEROM

Ak si nedokážete odoprieť zemiakové hranolky, skúste ich nahradiť inými druhmi zeleniny - mrkva, zeler, kaleráb, petržlen. Ich chuť Vás príjemne prekvapí :)

INGREDIENCIE:

KOREŇOVÁ ZELENINA

(MRKVA, ZELER, PETRŽLEN, KALERÁB, CVIKLA A POD.)

BROKOLICA

OLIVOVÝ OLEJ

GRILOVACIE KORENIE

RÍMSKA RASCA

CESNAK

HIMÁLAJSKA SOĽ

ŠOŠOVICOVÝ HAMBURGER SUNFOOD

NA POSYPANIE: LÚPANÉ KONOPNÉ SEMENÁ

 

POSTUP:

Zeleninu si umyjeme, pokrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a dáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pridáme cca. 2-3 strúčiky cesnaku, buď celé alebo rozkrojené napoly. Polejeme olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť na cca. 20 minút, pri teplote 160-170°C.

Na panvici krátko opečieme na olivovom oleji alebo ghí masle šošovicový hamburger z oboch strán.

Servírujeme s listovou zeleninou alebo podľa vlastného gusta, nakoniec posypeme lúpanými konopnými semienkami. Môžeme použiť aj ľanové či sézamové semienka.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

A tu je pripravená porcia do práce ;)

Zdroj foto: Nutrimas.sk

 

Pripravená zelenina pred pečením

 

Zelenina po upečení

 

Zdroj foto: Nutrimas.sk

ZmFkNmEyZ