INGREDIENCIE:
KOREŇOVÁ ZELENINA
(MRKVA, ZELER, PETRŽLEN, KALERÁB, CVIKLA A POD.)
BROKOLICA
CESNAK
NA POSYPANIE: LÚPANÉ KONOPNÉ SEMENÁ
POSTUP:
Zeleninu si umyjeme, pokrájame na hranolčeky, osolíme, okoreníme a dáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pridáme cca. 2-3 strúčiky cesnaku, buď celé alebo rozkrojené napoly. Polejeme olivovým olejom a dáme do rúry zapiecť na cca. 20 minút, pri teplote 160-170°C.
Na panvici krátko opečieme na olivovom oleji alebo ghí masle šošovicový hamburger z oboch strán.
Servírujeme s listovou zeleninou alebo podľa vlastného gusta, nakoniec posypeme lúpanými konopnými semienkami. Môžeme použiť aj ľanové či sézamové semienka.
Prajeme Vám dobrú chuť!
A tu je pripravená porcia do práce ;)
Zdroj foto: Nutrimas.sk
Pripravená zelenina pred pečením
Zelenina po upečení
Zdroj foto: Nutrimas.sk