S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

PRAŽENICA S ÚDENÝM TEMPEHOM

06.05.2017

PRAŽENICA S ÚDENÝM TEMPEHOM

Aj tradičná praženica sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Ak sa Vám žiada trochu zmeny, jednoducho pridajte údený tempeh, čím nahradíte mäso (slaninu), no napriek tomu zvýšite podiel bielkovín.

 


INGREDIENCIE:

údený tempeh

2-3 vajcia

ghí maslo

himálajska soľ

mleté čierne korenie

 

Na šalát:

listový šalát

červená redkvička

červená paprika

cherry paradajky

1PL jablčný ocot

čierny sézam

lahôdkové droždie na dochutenie

syr alebo rastlinný parmezán (vhodný pri ABKM či intolerancii laktózy)

 

POSTUP:

Na panvici roztopíme maslo ghí, pridáme na kocky nakrájaný údený tempeh, krátko osmažíme, pridáme rozmiešané vajcia, osolíme, okoreníme.

Servírujeme so šalátom zo zeleniny, ktorý sme pokvapkali 1PL nablčného octu. Navrch posypeme semienka čierneho sézamu a dochutíme lahôdkovým droždím.

 

YmI5OTZj