INGREDIENCIE:
listový šalát ( kučeravý, hlávkový, ľadový, príp. rukola, polníček, špenátové listy)
2-3 ks uvarená cvikla
syr balkánskeho typu ( v prípade intolerancie bielkoviny kravského mlieka - BKM použite šmakoun albo vegánsku mozzarellu )
1-2 vajcia uvarené natvrdo
NA ZÁLIEVKU:
1/4 šálky vlašských orechov
1/4 šálky olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1PL citrónovej šťavy príp. 1KL strúhanej citrónovej kôry
1/2 - 1KL medu (alebo agáve/ javorového/kokosového sirupu )
štipka mletého čierneho korenia
štipka himálajskej soli
POSTUP:
Na tanier si naservírujeme umytý listový šalát podľa vlastného výberu. Uvarenú cviklu, syr pokrájame na kocky, uvarené vajíčka na mesiačiky.
Zálievku si pripravíme rozmixovaním uvedených surovín. Šalát polejeme pripravenou zálievkou.