INGREDIENCIE:
50g mletých slnečnicových semien ( lúpaných, nepražených, bez soli)
50g mletých tekvicových semien ( lúpaných, nepražených, bez soli)
10-20g lúpaných konopných semien
1PL čierny sézam
1PL psyllium
1 hrnček mletých mandlí alebo mandľovej múky
1 hrnček mletých ľanových semienok
1PL ovsených alebo ražných otrúb - ak chcete úplne bezlepkovú verziu, tieto ingrediencie vynecháte, nie sú povinné)
2PL chia semien
1/2 - 1KL himalájskej soli
1KL chlebového korenia ( príp. korenie podľa vlastných preferencií ako napr. medvedí cesnak, rozmarín, oregáno, cesnak a pod.)
1/3 hrnčeka olivového / sézamového / avokádového / tekvicového oleja ( vyberte si, aký Vám najlepšie vyhovuje, príp. zvoľte mix)
2 KL vínneho kameňa (príp. kypriaceho prášku bez fosfátov)
2PL vlažnej vody
5 väčších vajec
POSTUP:
Najskôr si predhrejeme rúru na cca. 170 °C. Zmiešame všetky suché ingrediencie, pridáme vajce a olej, premiešame. Nakoniec pridáme vodu, opäť premiešame. Formu na chlebík si vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vylejeme. Pečieme cca. 1hodinu. Po upečení necháme vychladnúť, následne ho vyklopíme z formy. Najlepší je odležaný, v chladničke Vám vydrží aj 5 dní (ak ho nezjete skôr ;).
Skvele sa k nemu hodí AVOKÁDOVÁ NÁTIERKA, ktorú je možné pripraviť na viacero spôsobov, príp. guacamole. Ja som dnes zvolila túto kombináciu:
1 avokádo pomačkané vidličkou, himalájska soľ, mleté čierne korenie, cesnak, krémový syr typu Lučina, šťava z limetky
Prajeme Vám dobrú chuť!