S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

ŠPALDOVÉ CESTOVINY SO SUŠENÝMI PARADAJKAMI A ŠPENÁTOM

04.05.2017

ŠPALDOVÉ CESTOVINY SO SUŠENÝMI PARADAJKAMI A ŠPENÁTOM

Toto jedlo je jedno z tých, ktoré máte hotové raz-dva, s minimom ingrediencií, ktoré možno ľubovoľne obmieňať podľa aktuálneho obsahu vašej chladničky ;) Je rýchle a výborne zasýti na obed či večeru. Množstvo jednotlivých surovín neuvádzam, prispôsobíte si podľa Vášho gusta.

INGREDIENCIE:

špaldové špirály (alebo ražné cestoviny)

olivový olej panenský alebo ghee (ghí) maslo

himálajska soľ ružová

cesnak

cibuľa

mleté čierne korenie

čerstvé špenátové listy

sušené paradajky

paradajkové pyré/pretlak alebo kečup bio bez cukru

šmakoun údený

 

NA DOCHUTENIE "vegánsky parmezán" :


zmixované bio kešu orechy - 1 hrnček

lahôdkové droždie - 1/4 hrnčeka

himálajska soľ - 1KL

 

POSTUP:

Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
Na panvici si roztopíme ghee maslo/olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, chvíľku orestujeme. Pridáme sušené paradajky, paradajkový pretlak/kečup, soľ, korenie, podlejeme vodou al. zeleninovým vývarom a krátko podusíme. Nakoniec pridáme špenátové listy, na kocky nakrájaný šmakoun údený. Zamiešame s uvarenými a scedenými cestovinami a odstavíme. Na dochutenie môžeme posypať tzv. vegánskym parmezánom, čím zvýšime aj nutričnú hodotu jedla.
Prajeme Vám dobrú chuť!

 

 

 

ZmQ4OGJmMm