INGREDIENCIE:
špaldové špirály (alebo ražné cestoviny)
olivový olej panenský alebo ghee (ghí) maslo
cesnak
cibuľa
mleté čierne korenie
čerstvé špenátové listy
paradajkové pyré/pretlak alebo kečup bio bez cukru
NA DOCHUTENIE "vegánsky parmezán" :
zmixované bio kešu orechy - 1 hrnček
lahôdkové droždie - 1/4 hrnčeka
himálajska soľ - 1KL
POSTUP:
Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
Na panvici si roztopíme ghee maslo/olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, chvíľku orestujeme. Pridáme sušené paradajky, paradajkový pretlak/kečup, soľ, korenie, podlejeme vodou al. zeleninovým vývarom a krátko podusíme. Nakoniec pridáme špenátové listy, na kocky nakrájaný šmakoun údený. Zamiešame s uvarenými a scedenými cestovinami a odstavíme. Na dochutenie môžeme posypať tzv. vegánskym parmezánom, čím zvýšime aj nutričnú hodotu jedla.
Prajeme Vám dobrú chuť!