S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
bio - raw - vegan - eko - bez lepku
Vitajte v internetovom obchode so zdravou a špeciálnou výživou, doplnkami stravy, prírodnou kozmetikou a ekodrogériou

 

 

 

 

 

 

 







 

 

 

 
 

 

NOVINKY

arr3ZMENA PRI PLATBÁCH OD 01.02.2016 - ÚČET V TVARE IBANTáto informácia sa týka každého nášho zákazníka,  ktorý si pri objednávaní tovaru zvolí spôsob... arr3ZMENA PREPRAVNEJ SPOLOČNOSTI A POPLATKU ZA DOBIERKUVážení zákazníci, neustále sa snažíme zdokonaľovať naše služby, aby bolo pre Vás nakupovanie na... arr3arr3DopredajPre vysvetlenie: U produktov, u ktorých je dostupnosť uvedená ako " dopredaj - končí výroba (o... arr3Zasielame kuriérom DPDMilí naši zákazníci,v rámci skvalitňovania našich služieb sme pre Vás pripravili ďalšiu skvelú... arr3Pošlite nám Váš príbeh    Podeľte sa s nami o Váš príbeh a skúsenosti, ako sa Vám vďaka prírodným produktom a iným...

NAJPREDÁVANEJŠÍ



VANILKOVÉ ROŽTEKY ZO ŠPALDOVEJ MÚKY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptov na tradičné vanilkové rožteky je mnoho.Ja ich už niekoľko rokov pečiem podľa receptíku od mojej svokry, ktorá je vynikajúca gazdiná.No tento rok som chcela niečo netradičné a zároveň zdravšie. Základný recept som trochu "modifikovala", použila som zdravšie náhrady múk a sladidiel a toto je výsledok :)

Pomer múk si môžete ľubovoľne obmeniť a prispôsobiť, skúšala som to aj ja, sú vynikajúce rôzne verzie. Odporúčam však nenahradzovať inou múkou pohánkovú múku, dodá pečivu výnimočnú chuť.

Ingrediencie:

330g špaldová múka hladká

alebo

150g špaldová múka hladká biela

100g špaldová múka celozrnná hladká

50g pohánková múka hladká

30g mandľová múka

250g maslo ( poctivé kravské, príp. pri intolerancii BKM - ALSAN BIO)

100g mletých orechov alebo orechovej múky ( ak použijete múku, je potrebné pridať viac masla)

70-80g trstinového alebo kokosového cukru ( odporúčam zmixovať na práškovú konzistenciu, odložiť si menšie množstvo aj na obaľovanie + pridať 1KL prášku z bourbonskej vanilky )

1KL kypriaci prášok z vínneho kameňa

 

Postup:

Všetky suroviny spolu v miske  zmiešame, najskôr si môžeme pomôcť vareškou  - maslo, cukor, orechy, múky, kypriaci prášok. Ku koncu, keď je cesto kompaktnejšie si rukami vytvarujeme hmotu, ktorú odložíme na cca. 1 hodinu do chladničky. (ak sa cesto lepí, pridáme viac múky)

Zo stuhnutej hmoty potom po kúskoch tvarujeme rohlíčky. Môžeme postupovať tak, že si z cesta odtŕhame menšie kúsky a tie v dlaniach šúľame do tvaru rožteka alebo si vyšúľame na doske väčší šúľok a ten potom rozdelíme na menšie.
Takto vytvarované rožteky ukladáme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

Rúru si medzitým predhrejeme na cca. 170-180°C  a pečieme cca. 8-10minút. Osobne používam teplovzdušný ohrev a pečiem vždy 2 plechy naraz.

Po upečení ešte teplé rožteky obaľujeme v zmesi zmixovaného trstinového cukru s práškom z bourbonskej vanilky. Môžeme použiť aj kokosový cukor, ktorý dodá rožtekom príjemnú karamelovú príchuť.

Rožteky sú hneď po upečení krehučké, jemné, hoci je v nich cítiť pohánku, jej chuť je jemná a nevtieravá.

Dobrú chuť Vám želám :)




 

YTBmODk4